Spremljajte nas preko socialnih medijev

SKUPAJ ZMOREMO VEČ


27 Aug 2014 | Aktualno

"Skupaj zmoremo več" je slogan nove nestrankarske liste GLAM (Glas aktivnih Medvoščanov), v katero sta se v ponedeljek združili Nestrankarska lista Glas in Lista aktivnih Medvoščanov. 

Tako Nestrankarska lista Glas kot Lista aktivnih Medvoščanov sta v iztekajočem sklicu občinskega sveta zasedali po dve mesti. Na listi Glas-a sta bila to Nejc Smole in Marjeta Jamnik (sredi mandata je zamenjala dr. Urško Repnik), na listi LAM-a pa sta bila svetnika v občinskem svetu Darinka Verovšek in Tomaž Mis.

Pri delovanju v občinskem svetu se je med mandatom izkazalo, da obe nestrankarski listi delujeta zelo podobno oz. njuni svetniki zatopajo sorodna načela in delijo podobne misli o programskih izhodiščih usmeritve občine. Zato je pred prihajajočimi volitvami prišlo do ideje, da bi obe nestrankarski listi na volitvah nastopili skupaj.

V ponedeljek, 25. avgusta 2014 sta si Nejc Smole, predstavnik Nestrankarske liste GLAS in Darinka Verovšek, predstavnica Liste aktivnih Medvošanov, segla v roke in tako uradno potrdila združitev list v enotno nestrankarsko listo Glas aktivnih Medvoščanov.

Nestrankarska lista GLAM je na novinarski konferenci tudi uradno podprla Nejca Smoleta kot nestrankarskega kandidata za župana občine Medvode.



Ustanovitev liste GLAM