Spremljajte nas preko socialnih medijev

LNS - Lista Nejca Smoleta

Nestrankarsko listo – Listo Nejca Smoleta sestavljamo aktivni posamezniki naše lokalne skupnosti. Povezujejo nas podobni pogledi na delovanje naše občine. Odločeni smo, da rajši gledamo naprej, kot se oziramo nazaj, rajši povezujemo, kot ločujemo in smo mnenja, da je dobre projekte vedno treba podpreti.

Naše vodilo je, da štejejo dejanja in ne dobri nameni ter lepe besede.

1. VOLILNA ENOTA

Dragočajna, Hraše, Moše, Smlednik, Spodnje Pirniče, Valburga, Verje, Vikrče, Zavrh pod Šmarno goro, Zbilje, Zgornje Pirniče

Danica Tršan

Sem Danica Tršan, upokojena podjetnica iz Hraš. Živim s svojim krajem in mi ni vseeno, kaj se dogaja v naši skupnosti. Delujem na področju sociale in turizma. Podpiram dobre ideje in pozitivne ljudi. Spoštujem delo Nejca Smoleta in zato sem se odločila za kandidaturo.

Ivo Rep

Pride trenutek, ko se je potrebno izpostaviti in želiš si, da boš na tej poti srečal ljudi, ki bodo delili tvoje poglede na napredek, razvoj, sodelovanje, rast ter ustvarjanje dobrega in pozitivnega. Odzval sem se povabilu Nejca Smoleta in stopil v krog somišljenikov, s katerimi želim sodelovati pri delu za kraj, v katerem živim. Dolgoletne izkušnje na gospodarsko-poslovnem in finančnem področju bodo moja iztočnica delovanja.

Cvetka Židan Valjavec

Po poklicu policistka, sedaj upokojenka, sicer pa tudi ponosna babica. Sem članica Zveze borcev LO Medvode, članica likovne sekcije KUD Pirniče, podpredsednica TD Pirniče, članica PGD Zgornje Pirniče, opravljam pa tudi proaktivno prostovoljno delo v KS Pirniče. Zakaj kandidiram? Ker želim nadaljevati uspešno pot do ciljev in novih izzivov v širši in ožji lokalni skupnosti, v dobro vseh nas. “Vse je smiselno, samo hoteti je treba”. ( A. Scott )

Alojzij Teršan

Vse življenje živim v Valburgi in vesel sem, da so naši kraji napredovali, predvsem v zadnjem času. Zaposlen sem v Ljubljani, v Slovenskem filmskem arhivu, kjer skrbim za filmsko dediščino. Medvode z okolico bogati kulturna dediščina, ki dokazuje, da smo dediči preteklosti, zato moramo kvalitetne ostaline ohraniti za prihodnost. Tudi zaradi tega naj se turisti in obiskovalci pri nas počutijo zaželeni.

Nada Prešeren

Sem Nada Prešeren iz Spodnjih Pirnič in ni mi vseeno, v kakšnem okolju živim. Vedno podpiram tiste, ki se pošteno, zagreto in brez želje po osebnem okoriščanju zavzemajo in delajo v dobro nas vseh. Na listi LNS kandidiram, ker verjamem v njen program in usmeritev in ker sem se vse življenje tako poklicno kot tudi osebno ravnala po starem reku, da “ne le kar veleva mu stan, kar more, to vsak je storiti dolžan”.

Luka Bonča

Sem Luka Bonča iz Zbilj, mož in oče treh otrok. Po poklicu sem inženir elektronike zaposlen v podjetju Savske elektrarne Ljubljana, kjer delujem na področju obratovanja ter vzdrževanja. Prosti čas namenjam kulturi in prostovoljstvu, zato se bom zavzemal za to, da Medvode ostanejo prostovoljstvu prijazno mesto.

Anica Boštjančič

Sem Anica Boštjančič, upokojenka iz Zgornjih Pirnič. Za sodelovanje in podporo na Listi Nejca Smoleta sem se odločila, ko sem ga slišala reči: “Kot nestrankarski kandidat si želim, da bi me podpirali pozitivni ljudje, ki jim je najvažnejši razvoj našega kraja in dobrobit njegovih prebivalcev”.

Metod Ferbar

Sem Metod Ferbar iz Smlednika in pri 71 letih starosti trenutno premagujem otroške bolezni upokojenstva. Z več kot 12-letnimi izkušnjami na odgovornih mestih v državni upravi sem spoznal tudi delo in delovanje občin. V svojem kraju sem dejaven pri delu v Krajevni skupnosti, Turističnem društvu in Kulturno umetniškem društvu. LNS podpiram zaradi velike uspešnosti aktualnega župana in njegove ekipe, ki je udejanjila tudi niz desetletje starih želja krajanov.

2. VOLILNA ENOTA

Ladja, Medvode - center, Spodnja Senica, Zgornja Senica

Uroš Medar

Sem Uroš Medar s Svetja. Po poklicu sem profesor matematike in fizike. V lokalno politiko vstopam, ker menim, da se je v preteklem mandatu za Medvode veliko naredilo. Rad bi pomagal pri nadaljnjem delu. Moj fokus bodo mladi in mlade družine.

Špela Kolarič

S povezovanjem znanja in izkušenj lahko vsi prispevamo k dodatnemu napredku Medvod, ki so se v zadnjih letih pozitivno spremenile. Obenem še vedno nudijo veliko možnosti in priložnosti za razvoj. Kandidatura pomeni nov izziv, izvolitev pa prinaša nove izkušnje in priložnosti, kjer se lahko ideje in predlogi skozi znanje in izkušnje udejanjijo v našem skupnem “domu”.

Rok Kogovšek

Sem Rok Kogovšek iz Medvod “na klancu”. Na Listi Nejca Smoleta kandidiram, ker mi besede sodelovanje, povezovanje, razvoj in okolje veliko pomenijo. Želim si, da bi z enakimi besedami lahko opisal tudi prihodnja štiri leta občine Medvode. Menim, da smo mladi še posebej odgovorni za prihodnost naše občine, zato bom svoj trud in energijo aktivno vlagal v sooblikovanje njenega nadaljnjega razvoja.

Marjeta Jamnik

Sem Marjeta Jamnik s Spodnje Senice, upokojena učiteljica. Rada imam veliko stvari, zlasti pa ljudi, tiste majhne in malo večje. Vsi namreč potrebujemo veliko razumevanja, ljubezni, slišanja in pomoči. To je tudi moje poslanstvo. Rada imam kulturo in vse, kar je z njo povezano. Še naprej se bom trudila, da bi nam bilo v naših Medvodah še prijetneje, da bomo znali prisluhniti drug drugemu in se skupaj veseliti vsega novega in lepega.

Uroš Oblak

Prihajam s Svetja, z izkušnjami delovanja pri ustanavljanju občinske kulturne zveze in kot nekdanji predsednik kulturnega društva. Na poklicnem področju delam kot vodja razvojnih projektov v mednarodnem podjetju. Svojemu kraju bi rad nekaj vrnil tako pri razvoju kraja, kot morda tudi pomoč mladim podjetnikom, ki se podajajo na samostojno pot.

Tatjana Bizant

Sem Tatjana Bizant. Živim na Svetju in poučujem v Osnovni šoli Preska. Svoje dolgoletne izkušnje na področju vodenja želim prenesti na mlajše in s tem vrniti družbi vsaj delček. Zato sem se odločila, da se pridružim Listi Nejca Smoleta. Konstruktivno želim sodelovati na področju družbenih dejavnosti.

Mojca Furlan

Sem Mojca Furlan, Medvoščanka skoraj od rojstva. Poučujem na osnovni šoli v Ljubljani. V svojem domačem kraju želim svoja prizadevanja usmeriti v varovanje okolja in v aktivnosti, ki so povezane s trajnostnim razvojem. S svojo ekipo prostovoljcev zadnja 4 leta skrbimo za živali v stiski. Želim, da naša občina postane zgled, kako odgovorno poskrbeti za vsa živa bitja.

3. VOLILNA ENOTA

Belo, Brezovica pri Medvodah, Dol, Golo Brdo, Goričane, Medvode - Preska, Osolnik, Rakovnik, Seničica, Setnica, Sora, Studenčice, Tehovec, Topol pri Medvodah, Trnovec, Vaše, Žlebe

Ana Barle

Sem Ana Barle iz Preske, profesorica razrednega pouka. V občini Medvode delujem v KUD Oton Župančič Sora, klubu Jedro in odboru za mednarodno sodelovanje. Aktivna vpetost v lokalno okolje mi veleva, da je čas, da tudi mladi stopimo naprej in uporabimo svoj glas. Moja prioriteta bo delati, sooblikovati in ustvarjati priložnosti za mlade.

Ladislav Vidmar

Od rane mladosti živim v vasi Žlebe. V krajevni skupnosti sem bil aktiven 16 let, še vedno pa sem aktiven v gradbenih odborih za izgradnjo cest. V preteklem mandatu sem bil član občinskega sveta liste GLAM. Tri mandate aktiven član Odbora za komunalne dejavnosti in v zadnjem mandatu tudi član Komisije za varstvo naravne in kulturne dediščine. Zagovarjam stališče: če si pripravljen kaj narediti za skupnost, lahko tudi od nje kaj pričakuješ!

Darinka Verovšek

Sem Darinka Verovšek, od rojstva Medvoščanka. Mladost sem preživela v Zgornjih Pirničah, zadnjih 25 let pa stanujem v Žlebeh. Po izobrazbi sem profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Preska. Od leta 2006 sem članica občinskega sveta in zadnji mandat podžupanja Občine Medvode. Ponovno kandidiram, ker smo v iztekajočem mandatu skupaj z županom pokazali in dokazali, da zmoremo drugače, bolje in več.

Dominik Bradeško

Sem Dominik Bradeško in prihajam iz Rakovnika. Sodeloval sem z različnimi lokalnimi skupnostmi, tako da poznam krajane, njihove probleme ter tudi nekatere rešitve z različnih vidikov. Za okoliške kraje bom skušal predlagati in podpreti čim več dobrih programov, da bodo krajani čim bolj zadovoljni in ponosni na naš kraj. S kandidaturo podpiram prizadevanja, da se krepi razvojni program naše občine in tudi program našega župana.

Mojca Murnik

Sem Mojca Murnik in prihajam iz Trnovca. Delavnost, preglednost, in povezovalnost so v zadnjem mandatnem obdobju, pod vodstvom Nejca Smoleta, krojile rezultate v občini Medvode. Kandidatura je moja odločitev, da z delom v dobri ekipi tudi jaz lahko prispevam k napredku občine. Razvoj infrastrukture in ekologija v vseh delih občine, sta področji, kjer vidim možnosti svojega delovanja.

Jure Galičič

Sem Jure Galičič iz Preske. V Javnem zavodu Sotočje Medvode sem kot vodja turističnih programov zadolžen za razvoj turizma v naši občini. Ekipi Nejca Smoleta sem se pridružil zato, ker je zadnja leta delala dobro in ji želim pri tem še pomagati. Moji področji sta turizem in kultura, največji projekt pa zagotovo nadaljnje urejanje naravnega kopališča Sora v Goričanah.

Nataša Majetič

Sem Nataša Majetič in prihajam iz Vaš. Kot učiteljica v Osnovni šoli Simona Jenka Smlednik skrbim za vzgojo naših najmlajših. Za kandidaturo na listi Nejca Smoleta sem se odločila, ker njen program omogoča razvoj ljudem prijazne občine. Področji, na katerih želim sama najbolj aktivno sodelovati, sta kultura in turizem.

Simon Trampuš

Sem Simon Trampuš in prihajam iz Golega Brda. Že nekaj let vodim podjetje, ki se ukvarja s fotografijo, grafičnim oblikovanjem in izdelavo spletnih strani. Prepričan sem, da lahko z majhnimi koraki naredimo velike spremembe, predvsem v lokalnem okolju, zato sem se odločil, da sodelujem na letošnjih volitvah. Želim si, da bi bila naša občina prijazna do podjetništva in mladih družin.

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke