Spremljajte nas preko socialnih medijev

Župan Občine Medvode

Funkcije

  • član sveta ustanoviteljev Javnega holdinga Ljubljana
  • član sveta ustanoviteljev Javnega podjetja Komunala Kranj
  • član sveta Ljubljanske urbane regije
  • član upravnega odbora Društva za urejenost krajev Entente florale Slovenija

Pretekle funkcije

  • Lek d.d. - področje financ
  • član občinskega sveta Občine Medvode
  • predsednik sveta KS Smlednik
  • predsednik OKZ Medvode
  • režiser in igralec

Pot k sreči ima temelje na dveh preprostih načelih: poiščite kaj vas zanima in znate dobro delati in ko najdete to, se tega lotite z vso dušo – z vsakim delcem energije, zanosa in naravnih sposobnosti, ki jih imate.

- John D. Rockefeller


Rojen sem 21. januarja 1986 v Kranju. Osnovno šolo sem obiskoval v Smledniku in po zaključku nadaljeval šolanje na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu. Po štirih čudovitih letih, zadnji dve leti sem bil tudi predsednik dijaške skupnosti, sem se odločil in nadaljeval s študijem prava.

Ves čas, tako v srednji šoli kot kasneje, sem se aktivno udejstvoval na različnih društvenih področjih. Že kmalu po vstopu v osnovno šolo me je zasvojil gledališki prah in od takrat naprej domala ne mine sezona, ko ne bi na vaškem odru režiral ali igral v novi premieri in ostalih različnih priložnostnih. Tako sem že skoraj dvajset let aktiven član Kulturno umetniškega društva Smlednik. Pri osemnajstih letih sem postal podpredsednik Občinske kulturne zveze Medvode, kasneje pa sem bil pet let tudi njen predsednik. V tem času sem imel čast sodelovati s praktično vsemi kulturnimi delavci v naši občini in izven nje, v preko 130 projektih.

Z velikim ponosom gledam na naše kraje in v njih vidim velik turistični potencial, zato sem član Turističnega društva Smlednik in Turističnega društva Žlebe Marjeta, več let sodelujem tudi s Turistično zvezo Medvode. Med drugim imam opravljeno licenco za lokalnega turističnega vodnika in skoraj ni večjega veselja, kot takrat, ko imam priložnost po naših čudovitih krajih popeljati tuje obiskovalce.

Dragocene delovne izkušnje sem tri leta (2007–2010) nabiral na lokalni televiziji kot novinar, kjer sem pridobil bolj jasen vpogled v delovanje naše občine. V letu 2008 sem začel z delom v farmacevtski družbi Lek, d.d., kjer sem šest let delal na področju financ.
Na lokalne volitve leta 2014 sem se podal kot nestrankarski kandidat za župana s podporo 586 volivcev. Z geslom »Zmoremo drugače. Zmoremo bolje. Zmoremo več.« sem prepričal 56,55% volivcev in bil na volitvah 5. oktobra 2014 pri 28 letih izvoljen kot najmlajši župan v Sloveniji.

Štiri leta so minila kot bi trenil. Pogled nazaj pa me utrjuje v prepričanju, da smo ves čas delali po naših najboljših močeh. V začetku mandata je bila prva naloga stabilizacija občinskih financ, čas spoznavanja in prilagajanja drug drugemu v občinski upravi pa je minil hitro. Zavihali smo rokave in pričeli z mnogimi projekti, katerih osnovni cilj je bil vedno izboljšanje kvalitete bivanja v naši občini. Pri mnogih smo uspeli predvsem zaradi velike pomoči s strani občinskega sveta, krajevnih skupnosti in občanov, ki ste izkazali veliko mero razumevanja in sodelovanja.

Z geslom »Dejanja, ne besede« se podajam na tokratne volitve in ker vem, da župan brez pomoči v občinskem svetu ne more uresničiti svojega programa, tokrat z ekipo posameznikov, ki razmišljajo podobno. Združeni smo pod imenom nestrankarske liste, Lista Nejca Smoleta. Vesel bom, če nas boste podprli.

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke