Spremljajte nas preko socialnih medijev

Župan Občine Medvode

Funkcije

 • član sveta ustanoviteljev Javnega holdinga Ljubljana
 • član sveta ustanoviteljev Javnega podjetja Komunala Kranj
 • namestnik predsednika Sveta Ljubljanske urbane regije
 • član Razvojnega sveta kohezijske regije Zahodna Slovenija
 • nadomestni član Evropskega odbora regij
 • član Glavnega odbora Skupnosti občin Slovenije
 • predsednik Skupnosti občin Slovenije

Pretekle funkcije

 • Lek d.d. - področje financ
 • član občinskega sveta Občine Medvode
 • predsednik sveta KS Smlednik
 • predsednik OKZ Medvode
 • režiser in igralec

Pot k sreči ima temelje na dveh preprostih načelih: poiščite kaj vas zanima in znate dobro delati in ko najdete to, se tega lotite z vso dušo – z vsakim delcem energije, zanosa in naravnih sposobnosti, ki jih imate.

- John D. Rockefeller


Rojen sem 21. januarja 1986 v Kranju. Osnovno šolo sem obiskoval v Smledniku in po zaključku nadaljeval šolanje na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu. Po štirih čudovitih letih, zadnji dve leti sem bil tudi predsednik dijaške skupnosti, sem se odločil in nadaljeval s študijem prava.

Ves čas, tako v srednji šoli kot kasneje, sem se aktivno udejstvoval na različnih društvenih področjih. Že kmalu po vstopu v osnovno šolo me je zasvojil gledališki prah in od takrat naprej domala ne mine sezona, ko ne bi na vaškem odru režiral ali igral v novi premieri in ostalih različnih priložnostnih. Tako sem že skoraj dvajset let aktiven član Kulturno umetniškega društva Smlednik. Pri osemnajstih letih sem postal podpredsednik Občinske kulturne zveze Medvode, kasneje pa sem bil pet let tudi njen predsednik. V tem času sem imel čast sodelovati s praktično vsemi kulturnimi delavci v naši občini in izven nje, v preko 130 projektih.

Z velikim ponosom gledam na naše kraje in v njih vidim velik turistični potencial, zato sem član več društev s področja turizma in humanitarnih dejavnosti. Med drugim imam opravljeno licenco za lokalnega turističnega vodnika in skoraj ni večjega veselja, kot takrat, ko imam priložnost po naših čudovitih krajih popeljati tuje obiskovalce.

Dragocene delovne izkušnje sem tri leta (2007–2010) nabiral na lokalni televiziji kot novinar, kjer sem pridobil bolj jasen vpogled v delovanje naše občine. V letu 2008 sem začel z delom v farmacevtski družbi Lek, d.d., kjer sem šest let delal na področju financ.

Na lokalne volitve leta 2014 sem se prvič podal kot nestrankarski kandidat za župana s podporo 586 volivcev. Z geslom »Zmoremo drugače. Zmoremo bolje. Zmoremo več.« sem prepričal 56,55% volivcev in bil na volitvah 5. oktobra 2014 pri 28 letih izvoljen kot najmlajši župan v Sloveniji.

V drugi mandat sem se prav tako podal kot nestrankarski kandidat s podporo volivcev, tokrat z geslom »Dejanja, ne besede«. Podpora, ki sem jo prejel na prejšnjih volitvah (76,40%) je bila najlepša potrditev dotedanjega dela.

V času od zadnjih volitev do danes sem prejel še dve funkciji, najpomembnejši, postal sem mož in pred pol leta tudi oče čudoviti hčerki Juliji.

Na tokratne volitve se ponovno podajam skupaj z mojo nestrankarsko Listo Nejca Smoleta z geslom »Zaupamo. Sodelujemo.« Vesel bom, če si boste vzeli čas in prebrali naša programska izhodišča, ki so rezultat širokih pogovorov in posvetov kam želimo kot skupnost v prihodnosti. Če boste po prebranem presodili, da mojo vizijo razvoja naših krajev podpirate tudi vi, pa bom vesel vaše podpore na volitvah, 20. novembra.

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke