Spremljajte nas preko socialnih medijev

V Medvodah je čas za spremembe


10 Aug 2014 | Aktualno

Takšnega mnenja je osemindvajestletni Nejc Smole iz Valburge, ki je pred dnevi napovedal kandidaturo za župana občine Medvode. Nejc Smole je v Medvodah že dobro znano ime, saj je v dogajanje domače občine aktivno vpet že več kot desetletje. 

Je občinski svetnik Nestrankarske liste Glas (tudi njen ustanovitelj), predsednik Krajevne skupnosti Smlednik, predsednik Občinske kulturne zveze, lokalni turistični vodnik in član dveh turističnih društev v občini. Nekaj let je delal kot novinar lokalne televizije, s srcem pa je zapisan predvsem kulturi. Že pri petnajstih je v domačem kulturnem društvu režiral svojo prvo predstavo z naslovom Kdo bo župan, čeprav danes v smehu zatrjuje, da takrat o tej funkciji niti malo ni razmišljal. »Občutek imam, da po vseh teh letih domačo občino že tako dobro poznam, da bi s svojo nekoliko drugačno energijo lahko prinesel veliko dobrega. Priznam, da sem s kandidaturo dolgo zelo okleval, predvsem zato, ker že imam krasno službo, a številni so me vztrajno spodbujali, ne le moji sovaščani, ampak volivci iz vseh koncev občine. Premagati dosedanjega župana Stanislava Žagarja, ki je doslej vedno zmagal v prvem krogu, bo seveda velik izziv, a v zadnjih nekaj letih se je zares pokazalo, da predolga doba enega župana za občino ni dobra. Po dvajsetih letih noben župan ne more biti več tako svež in neobremenjen, da bi stvari lahko videl širše. Moja generacija je zrasla v povsem drugih časih kot starejša. Prišel je čas za spremembe,« pravi bodoči pravnik, zaposlen v Leku, in dodaja, da bo njegova kampanja izključno pozitivna.

Čeprav se bo za župansko funkcijo potegoval kot neodvisni kandidat s podporo volivcev, za zdaj kaže, da ga bodo podprle štiri liste oz. stranke: Nestrankarska lista Glas, Lista aktivnih Medvoščanov, NSi in DeSUS. Svojim somišljenikom je kandidaturo uradno najavil v torek v središču Smlednika, ko je tudi začel zbirati potrebne podpise volivcev. Program, ki zajema štiri ključna področja s številnimi konkretnimi projekti, ima že pripravljen, a ga bo občanom po volilnih enotah podrobneje predstavil septembra. Poudaril pa je, da bo na prvo mesto postavil gospodarstvo, saj meni, da je bilo prav na tem področju v Medvodah doslej najmanj razumevanja.

 

Članek iz časnika Gorenjski glas, avtorica Jasmina Paladin, fotografiji Gorazd Kavčič



V Medvodah je čas za spremembe