Spremljajte nas preko socialnih medijev

Zbiranje podpore občanov


3 Okt 2022 | Aktualno

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani.

Za župana Občine Medvode želim kandidirati kot nestrankarski kandidat, saj nisem član nobene stranke. Ker sem nestrankarski kandidat moram za vložitev kandidature pridobiti dovoljšne število potrjenih podpisov. Šele nato lahko kandidiram. Čeravno se morebiti zdi, da gre pri zbiranju podpor za neko formalnost ni čisto tako. Sam namreč vsako dano podporo jemljem kot obvezo in hkrati veliko potrditev, da je začrtana pot prava. Vsakega, ki si vzame čas in mi odda podporo sem zato še posebej vesel.

Za vložitev kandidature potrebujem precejšnje število podpisov volivcev, ki morajo biti overjeni na upravni enoti. Ko je podpis overjen ga mora volivec oddati svojemu kandidatu, ki ga priloži ob uradni vložitvi kandidature. Postopek je podrobneje opisan spodaj, kjer je pripet tudi obrazec za oddajo podpore.

Zahvaljujem se vam za Vaš čas, ki ga boste vložili pri premagovanju te prve birokratske ovire in za izkazano podporo.

Nejc Smole

KJE NAJTI OBRAZEC IN KAJ JE POTREBNO STORITI:

  1. Natisnite obrazec PODPORA kandidaturi za župana (LV-1-Podpora kandidaturi za župana.pdf). Obrazci so na voljo tudi na krajevnem uradu oziroma upravni enoti a priporočamo, da jih pripravite že pred obiskom.
  2. Izpolnite zgornji del obrazca (pišite z velikimi tiskanimi črkami, ne krajšajte imen ali naziva naselij oz. ulic, na obrazec NE napišite kandidata, ki mu dajete podporo).
  3. Obrazec podpišite z osebnim dokumentom na katerikoli upravni enoti, najverjetneje na Krajevnem uradu Medvode. Za obisk Krajevnega urada Medvode se ni potrebno naročiti, a imajo naročeni prednost pred nenaročenimi.
  4. Obrazec oddajte osebno Nejcu Smoletu ali pa ga vrnite osebi, ki vam je obrazec dostavila. Obrazec lahko pošljete tudi po pošti na naslov Nejc Smole, Valburga 26a, 1216 Smlednik. Za oddajo obrazca se lahko dogovorite tudi na elektronskem naslovu: nejc.smole@medvode.net. Podpise zbiram do vključno 18. oktobra 2022.

Tudi tokrat se na volitve podajam z ekipo aktivnih Medvoščank in Medvoščanov, ki so združeni v Listo Nejca Smoleta pripravljeni kandidirati za mesta v Občinskem svetu Občine Medvode. Tudi oni za vložitev kandidature potrebujejo podporo volivcev in jih na enak način kot mene lahko podprete z overitvijo obrazca podpore LV-2 - Popdpora kandidaturi za člana OS oziroma listi kandidatov za volitve članov OS.